I dag er det et år siden, at jeg gik all-in som selvstændig. Tiden er fløjet af sted og, hver dag har efterladt mig en lille smule klogere på mig selv, min forretning og livet som selvstændig.

Men, min nattesøvn kunne godt være reddet et par gange, hvis nogen havde fortalt disse 5 ting.

So here it goes. Håber jeg kan redde din nattesøvn.

  1. Du kommer i tvivl om dit valg

Når det går godt og der er betalende kunder i din forretning, så er det fantastisk. Du føler dig stolt og nogle gange får du lyst til at teste dine evner til at gå på vandet. Motivationen er i top, idéerne spirer og verdenen kan bare komme an. Men pludselig mister du en stor kunde, det bliver ferie eller dit koncept ændrer sig og så er der pludselig ikke betalende kunder.

Her har tvivlen næret og du sætter spørgsmålstegn ved dine egne evner. Du begynder måske at tvivle på dig selv og vigtigst af alt dit valg.

Hvilket bringer mig til punkt 2 og 3.

2. Tal ordentligt til dig selv

Når der pludselig ikke kommer penge ind på kontoen, så har jeg vendt den indad og tænkt, hvad jeg har gjort forkert. Jeg er blevet vred og frustreret over mig selv og sat spørgsmålstegn ved egne evner. Derudover er mine ambitioner og mål ikke indfriet. Og, hvis der er noget jeg hader, så er det ikke at leve op til egne forventninger. Men, det handler måske ikke om dig. Jovist, kan du tilbyde noget dine kunder ikke vil have eller på anden måde gøre ting, der ikke skaffer dig kunder, men forestil dig, at du talte til dine medarbejdere, som du taler til dig selv.

Hvor motiveret ville dine medarbejdere lige blive af den pitch?

Jeg ville ihvertfald aldrig tale sådan til folk, der skulle hjælpe mig i mål. Og når du er selvstændig, så er du forretningens vigtigste ressource. Husk lige at fastholde dig selv og vær stolt af, at du står op hver morgen og gør dit bedste.

3. Omgiv dig med de rigtige mennesker

Alle vil gerne være din ven og synes, at det lyder super spændende det du laver, men hvem forstår egentlig din situation? Forstår dine frustrationer og stoltheden ved at tjene dine egne penge?

Folk, der også er selvstændige eller har erfaringer, som selvstændige. Dine venner, veninder, familie, kæreste etc. kan være en fantastisk støtte eller det modsatte, men hvor mange gange har jeg ikke stået i en situation, hvor jeg skulle argumenterer for, hvorfor noget var træls/gjorde mig ked af det/stolt/ambitiøs til folk, der ikke har været i samme båd?

I stedet for sparring man kan bruge til noget er tiden pludselig gået med at gøre nogen klogere på dit valg og dit liv. Den tid er bedre brugt med mennesker, der forstår din situation.

Privat er jeg priviligeret. Med to forældre og en kæreste, der er selvstændige. Deres hjælp har altid været ved hånden, gjort mig klogere på mig selv og båret mig i mine sejre og nedture.

Sagt med andre ord jeg havde ikke været den og der, hvor jeg er i dag uden hjælp med nogen, der forstod sig (og var mere erfaring) i den situation jeg er i.

4. Det rigtige forretningskoncept tager tid

Boy, oh, boy det tog lang tid at finde det helt rigtige forretningskoncept. For mig helt præcis 6 måneder. I den tid har jeg prøvet at sælge 3-4 forskellige koncepter for at finde ud af, hvilket koncept min målgruppe efterspurgte og som samtidigt var unikt på markedet. Derudover skulle konceptet føles rigtigt. Ikke nogen nem opgave viste det sig. Det var først, da jeg sad med min tidligere praktikant Olof, hvor vi kun snakkede om mig og mit forretningskoncept vi fandt det. Og efter et halvt år.

5. Salg hver dag

Selvom det tog mig seks måneder at finde mit forretningskoncept betød det ikke, at jeg ikke prøvede at sælge de 3-4 andre koncepter. Det er nemlig en rigtig god måde, at teste dit koncept på.

“Køber folk det. Eller køber folk det ikke”

Når jeg nu skriver salg, så har det primært været til netværksmøde og bag skærmen. Og det har ikke været stuktureret. Men mere en opgave, der var tæt forbundet med overspringshandlinger.

Jeg har undervist i salg i mere end to år, så jeg forstod simpelthen ikke mig selv og har tit kigget mig selv i spejlet og sag.

Grib nu bare den telefon, vær dig selv og så husk, at du kun sælge det her fordi du ved at det kan gøre en positiv forskel for dem

Jeg har fundet ud af, at jeg manglede den rigtige arbejdsproces. Den der motiverer mig til at sælge uden at jeg skal presse mig selv alt for hårdt.

Nogle har hele salgsuger, men det der virker for mig er, at jeg skal sælge lidt hver dag. Dvs. hver dag skal jeg skrive eller ringe til folk. Typisk bliver det fire personer på en dag, men det er også 20 mennesker på en uge. Og 80 på en måneden. Samtidigt med, at jeg har tid til at lave nogle af de ting jeg synes er lidt sjovere.

Det virker ret godt. Jeg får nogle spændende snakke med interessante mennesker, møder i kalenderen, kunder og et udvidet netværk.

Status

Jeg bliver stadigvæk i tvivl, men hviler i mig selv fordi jeg husker at tale pænt til mig selv. Klapper mig selv på skulderen når jeg går på arbejde på en dårlig dag og fokuserer på alt det jeg gør godt.

Når der opstår spørgsmål vender jeg mig mod min kæreste og forældre. Det er nemlig dem, der ved mest om livet som selvstændig i min omgangskreds. Og så er det naturligvis en fordel, at de kender mig.

Konceptet er på plads, jeg er glad for det og har igangsat en masse initiativer, der skal genere salg online. På en måde er det først nu, at jeg kan gå all-in på min forretning. Fordi konceptet er på plads, det løser et behov, føles rigtigt og findes ikke derude.

Samtidigt ved jeg, at jeg ikke kan hvile mig tilbage med den digitale hjælp i ryggen – selvom jeg da håber at den leadpage jeg har investeret i giver mig en masse møder. Næ nej, jeg skal sælge hver dag. Men jeg ved, at jeg ikke knækker nakken på det. Og kommer i dialog med cirka 80 mennesker på en måned.

Derfor tænker jeg at det ikke kan gå helt galt.

Status er alt andet end quo, men derimod i den rigtige retning – mod en sund forretning.