Bliver du nogensinde i tvivl om du er god nok når du driver en enkeltmandsvirksomhed? Om samfundet sætter pris på dig og din indsats i din egen virksomhed? Eller om samfundet i virkeligheden ville ønske at du var lidt mere ambitiøs, tjente MANGE flere penge og snart ansatte en medarbejder?

En hurtigt søgning på Google, hvor jeg skrev “Enkeltmandsvirksomhed” kom der 699.000 resultater op. Wow, tænker jeg og går straks igang med at lede efter nogle spændende og inspirerende historie om personer, der driver et enkeltmandsforetagende og er stolt af det.

Efter 11 sider med søgeresultater kaster jeg håndklædet i ringen for det ENESTE der er at læse er et af følgende

  1. Valg af virksomhedsform
  2. Sådan fakturerer du
  3. Juridiske fordele/ulemper ved at have en personlig virksomhed
  4. Regnskab

Så prøver jeg det samme, men med ordet “Iværksætter”.

Hvad tror du det her søgeresultat viser?

  1. Et hav af private og offentlige tilbud
  2. Sådan får du succes
  3. Succeshistorier

For at skabe noget validens i mine udtalelser tillader jeg mig at gå til fane 11 og her er der udelukkende gode tips og tricks.

Jeg har en enkeltmandsvirksomhed og det er jeg stolt af

Jeg er fra CBS og har mange venner derfra, men prøv at fortæl en CBS’er, at mange af dine kunders ambitioner er at forblive en enkeltmandsvirksomhed. Altså kun at være – og forblive sig selv i sin egen virksomhed. De forstår simpelthen ikke hvad du siger og ser nogenlunde ud som de her fyre i nedenstående klip.

Klippet er fra min ynglingsfilm The Commitments og handler om de hvideste af de hvideste irer, der laver et band.

Umiddelbart virker det rimeligt absurd i den her kontekst at komme med udtalelsen.

I’m black and I’m proud

Og så dog fordi sætningen repræsentere en historie, power, selvstændighed, ejerskab, en Don’t f*ck with me attitude og masser af glimt i øjet.

Derfor vil jeg gerne give ordet videre til dig, der driver en enkeltmandsvirksomhed.

Lad os stå sammen og hjælpe hinanden. Og give vores fulde opbakning til alle vi møder på vores vej med samme selvtillid og attitude, som Jimmy fra “The Commitments”

Jeg har en enkeltmandsvirksomhed og det er jeg stolt af

Smid endelig en kommentar, hvis du er enig, uenighed eller har en anden vinkel på tingene.

Talskvinden bag

Jeg kæmper for at nuancere iværksætter-debatten i Danmark, men også internationalt, da vi kun præsenteres for en type iværksætteri. Nemlig virksomheder med potentiale for eksponentiel vækst.

Ikke alle deler disse ambitioner, men det gør dem bestemt ikke mindre værdifuld for samfundet.

Lige nu negligeres deres historie og det har jeg tænkt mig at ændre med min virksomhed MoreNoise i ryggen.

Følg mig på youtube: Iværksætteri – hver dag og få et ærligt indblik i livet som selvstændig. Med de sejre, læringer og udfordringer, der er en del af rejsen.