Den 14 maj 2017 fyldte jeg 30 år. Det giver mig en smuk mulighed for at kigge tilbage på mit liv og livsbeslutning om at forfølge drømmen som selvstændig. 

Drøm bliver til virkelighed

 

Første august 2015 er en solrig dag jeg havde en vigtig deadline. En deadline jeg havde sat et år for inden, hvor jeg takkede ja tak til et job som rekrutteringskonsulent.
Jeg vidste, at jeg havde flere talenter og faglige sider, der ikke kom i spil og, at jeg ikke var interesseret i at stagnere og ”stille mig tilfreds” med status quo.

Jeg havde to valg.

  1. Blive lønmodtager i en anden stilling
  2. Forfølge min drøm som selvstændig

Beslutningen var næsten givet på forhånd. For inden vi kaster os ud i det uvisse og forfølger drømmen om at blive selvstændig og iværksætter, har vi alle opdaget noget i vores liv – og om os selv. Noget, der har forandret dig og givet dig styrken til at forfølge drømmen – fordi det føles som den eneste rigtige beslutning.

Jeg har altid drømt om, at blive min egen chef og beundret alle dem, der er selvforsørgende. Det er mennesker med passion, drive og modet til at leve af en ide.
Der findes ca 294.000 af den slags ildsjæle ifølge tal fra CVR og den gruppe ville jeg gerne være en del af.

Således, så gjort.

CVR nummeret registreret, opsigelse forhandlet med min tidligere arbejdsgiver og er nu parat til at bane min egen vej, men hvordan?

En drøm som iværksætter og selvstændig begynder at tage form

Allerede fra barns ben har jeg drømt om at blive selvstændig. Med to forældre, der har deres egen forretning, har mine idoler været lige foran næsen på mig og jeg kan huske, at jeg som teenager altid har tænkt

WOW, sådan et liv vil jeg også leveSå bliver man ældre og opdager pludseligt, at der kan være nogle karrieremæssige fordele ved at få noget erhvervserfaring inden man kaster sig ud i det der iværksætteri.

Sådan tænkt, sådan gjort.

Jeg fik drømmejobbet, hvor jeg var så priviligeret at være omgivet af en masse selvstændige. Er du selv selvstændig, så ved du hvor fortryllende en stemning vi skaber sammen.

Desværre udviklede min chef og mit forhold sig i en meget usund retning, hvor jeg virkelig blev testet på mine værdier.

En (livs)test jeg ikke ville have været foruden, fordi jeg lærte nemlig noget helt essentielt om mig selv.

Jeg kæmper for retfærdigheden og tager jeg andres kamp på mine skuldre, er jeg rigtig stærk.

Det var en meget personlig opdagelse, jeg nu ved, jeg aldrig kan ignorer. Jeg lever når jeg kæmper for retfærdigheden. Og den følelse har jeg ikke tænkt mig at gå glip i mit liv.

Det er et aktivt valg jeg har taget, men det kan ikke stå alene. For at skabe retfærdighed kræver det en forandring. Og for at skabe forandring kræver det, at du tager ansvar for det du tror på.

Ansvar giver dig styrke og, da jeg opdagede at retfærdighed var min styrke og kamp her i livet, så ved jeg at den for evigt vil definere min videre færd her i livet.

En karriere begynder at forme sig

 

Jeg starter MoreNoise med en veninde, mens vi begge søger fast arbejde. Der går cirka et år. MoreNoise klarer sig egentlig meget godt, men jeg har jo lært, at det styrker min position med erhvervserfaring når jeg på et tidspunkt vælger at gå all som selvstændig.

Derfor takker jeg ja tak til mit næste job. Kollegaerne er fantastiske, men jeg ved fra start at her er det ikke noget for mig at kæmpe for.

Jeg forsøger at finde en højere mening, men det føles ikke rigtigt. Det hele føles en smule kunstigt og jeg er ikke autentisk i mit arbejde.

Er det noget jeg kan leve med?

Nej, selvfølgelig ikke.

To valg: Selvstændig eller lønmodtager

 

Jeg står overfor to valg i mit liv.

  1. Finde et andet fast arbejde
  2. Blive selvstændig

Jeg smager lidt på, det at finde et andet arbejde fordi min rationalitet fortæller mig, at det er bedre at få erhvervserfaring, men jeg har også en lille utålmodig djævel på skuldreden, der spørg mig “Gider du søger drømmejobbet og havner i en CV bunke med 50 andre CV’er og konkurrere med en masse dygtige mennesker?” Og så siger den smigerende

Er det ikke meget federe at starte som selvstændig og kæmpe for noget DU tror på? Uden dårlige chefer og krav om at gøre noget du ikke er enig i?!Den lille djævel er faktisk ikke min djævel. Det er derimod min intuition, som jeg har lært at lytte til. Den ved nemlig bedre end mit rationale, hvordan jeg lever det liv, der gør mig lykkelig.

Intuitionen gjorde beslutningen nem og så snart jeg havde indgået en hemmelig pagt med mig selv, begyndte muligheder at banke på min dør.

Resultatet var, at jeg præcis et år og en måned efter stod jeg på egen hånd. Jeg havde truffet valget om at blive “fuldtidsselvstændig”.

Iværksættere tror på andre iværksættere

 

De fleste i fast arbejde tænker, at det er en stor beslutning; At gå all-in, som selvstændig fordi…

En helt masse ting, primært baseret på frygt og naturligvis en meget vigtig ting, som økonomi.

Det har jeg stor respekt for, men jeg har også opdaget, fra en selvstændig til en anden, at der ofte er tale om et point of no return.

Der er no going back fordi ellers ved du, at du skal leve et liv uden autenticitet. Du har set sandheden – for dig, og den SKAL forfølges.Sådan var det for mig og da valget først var truffet stod det meget klart for mig, hvilken form for retfærdighed jeg gerne vil kæmpe for.

  • Nemlig enkeltmandsvirksomheder og deres ret til at skabe sig den forretning og det liv de drømmer om.
  • Når jeg taler med enkeltmandsvirksomheder kan jeg se, at det skaber genhør.
  • Når jeg taler med de nærmeste kan jeg se, at det skaber genhør.

Men jeg kan også se noget andet.

Noget, der har motiveret mig til at skrive sådan en personlig blog med en forhåbning om, at den vækker genhør hos ligesindet og mennesker, der drømmer om at forfølge deres drøm.

Nemlig, at jeg er omgivet af mennesker, der virkelig tror på mig og har fuld tillid til, at jeg nok skal lykkes. På præcis den måde JEG drømmer om.

At træffe et valg om at blive selvstændig er en livsforandring, men pludselig ser mine nærmeste mig i et andet lys. Og jeg ser et andet lys i dem.Måske fordi jeg pludselig lever et liv, hvor jeg står inde for det jeg tror på 300 procent. Og man er ikke i tvivl om det jeg tror på. Men også fordi vi pludselig møder hinanden på ny. Hvor jeg er forandret og de omfavner det med åbne arme og masser af kærlighed.

Det gør mig taknemmelig og jeg føler mig meget priviligeret. Men også stolt over, at jeg tør forfølge min egen kamp og det alt jeg tror på.

Men mit mod til at springe og hoppe over stjernerne, glide i lidt stjernestøv og fortsat sigte efter månen eksisterer kun fordi jeg kan kigge over skuldrene og får øje på en masse smilende mennesker, der ønsker mig alt det bedste.

Forandringens pris er stor, starter med turbolens, så finder vi et balancepunkt, hvor vi står meget stærkere for til sidst at lande blødt, men med masser af lyst til at tage endnu en flyvetur og se, hvor vi lander.

Hvorfor blev du selvstændig?

 

Hvordan har din rejse set ud? Fra at turde drømme drømmen til rent faktisk at arbejde på at gøre den til en realitet.

Det er hårdt arbejde og derfor er det også vigtigt, at omgive sig med mennesker, der støtter dig.

Forestil dig, at alle de mennesker står omkring dig. Hvad end det drejer sig om en person eller tyve. Mærk den kraft de giver dig og lad taknemmeligheden skylle over dig.

Det lyder måske som en omgang, kald det hvad du vil, men det er en fantastisk følelse jeg under alle.

For pludselig er jeg ikke alene. Og jeg tør fortælle min egen historie. Uanset fordomme jeg måtte møde.

Rigtig god dag og tak fordi du læste med.