I starten af november modtog jeg en mail fra One.com hvor jeg er hostet. Er du hostet samme sted, så har du helt sikkert modtaget samme mail. I overskriften stod der “Vi opgraderer PHP på morenoise.dk – handling påkrævet”. Jeg læste hurtigt mailen. Og næsten lidt for hurtigt. Ordene var meget tekniske. Noget PHP og en masse tal.

Hånden på hjertet så tænkte jeg, at det nok ikke har noget med mig at gøre og lukkede mailen igen.

Men, der var alligevel noget i den der lød alvorligt. Jeg lod den lurer i baghovedet et par dage før jeg genlæste mailen igen. Denne gang med ro omkring mig og tid til at forstå alt, hvad der stod.

Og heldigvis, for det er faktisk ret alvorligt.

Min hjemmeside går nemlig i sort medmindre jeg får min WordPress version opgraderet til den nyeste version PHP 7.2.Og det samme gælder for dig, hvis ikke du får din hjemmeside opgraderet til PHP 7.2.Og det samme gælder for mine kunder, skønne selvstændige og iværksættere, jeg vil blive mega stresset, kede af det, frustreret og dybt ulykkelige hvis deres hjemmeside går ned.

Selvom problemet kan løses og din hjemmeside kan være fuld funktionsdygtig, så har jeg haft under i røret der slet ikke kunne arbejde den dag fordi de var bange for at alt deres arbejde var gået tabt.

Derfor går din hjemmeside i sort, hvis den er lavet i WordPress

 

PHP-versionerne 5.6 og 7.0 er på vej til at blive udfaset. Det betyder at, har du ikke gjort noget ved din hjemmeside de sidste 5, måske ti år, så kører din hjemmeside helt sikkert i de versioner der udfases.

PHP 5.6 vil blive udfaset den 31. december 2018 og PHP 7.0 den 3. december 2018. Det betyder et stop for sikkerhedsopdateringer til disse PHP-versioner.

For dig betyder det

  1. Hjemmesiden forsvinder online
  2. Din hjemmeside nemmere kan hackes

Beslutningen om udfasning er truffet af PHP.net og ligger uden for din hostings indflydelse.

Den automatiske opgradering af din PHP-version vil finde sted i første halvdel af november eller senere. Måske har du allerede oplevet at din hjemmeside gik i sort. Nu ved du hvorfor.

Har du ikke oplevet det endnu, så ved du hvad du har i vente.

Bare rolig din hjemmeside findes stadigvæk på en server, men det kræver en teknisk indsats for at få den online igen.

Hvis du har et WordPress website, er det vigtigt at du sikrer dig, at WordPress og eventuelle plugins er opdateret til nyeste versioner og at du har en backup af din hjemmeside, så den kan gendannes efter opgraderingen.

Sådan får du din php hjemmeside op at køre igen

 

Der findes gode guides til, hvordan du selv får din hjemmeside opgraderet. Eksempelvis One.com, hvor mange af mine kunder er hostet: Hvordan opgraderer jeg til en nyere version af PHP?

Det virker jo ret simpelt, men husk, husk, husk at lav en back-up af din hjemmeside. Og gem den både i dit dashboard, på din computer og gerne der hvor du også er hostet, hvis det er muligt.

Går din hjemmeside alligevel i sort, så kan du reparere den ved at følge denne guide: Hvordan reparerer jeg min WordPress-side, hvis den er nede efter PHP-opdateringen?

Men det er ret teknisk og det er meget vigtigt at du får taget en backup af din hjemmeside inden du opdaterer.

Jeg har ihvertfald ikke selv mod på at rode med den slags fordi, hvad du hvis jeg gør noget forkert…

Puha, det kan jeg slet ikke overskue.

Derfor har jeg allieret mig med en super dygtig udvikler, der er meget grundig, professionel og tager opgaven alvorligt.

Hun har fået min hjemmeside opdateret og nu er vi i fuld gang med at hjælpe andre, der også har en hjemmeside.

Jeg står for alt det administrative, så hun kan koncentrerer sig 100 procent om det tekniske.

Læs mere her: Red din hjemmeside nu

Din hjemmeside bryder sammen om...

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Få din hjemmeside opdateret til den nyeste version PHP 7.2

 

inklusiv backup, SSL certificering (så du er svær at hacke og kommer højere i Google) og geninstallering – kun sådan undgår dit værste mareridt

Pris kun 1599

(betaling i to rater)