Du er lige startet som selvstændig eller iværksætter, men hvor skal man starte og slutte for at komme rigtig godt fra start? ALle har gode velmene råd. Jeg ved ikke med dig, men så snart jeg skrev at jeg var selvstændig på FB, så blev jeg bombarderet med annoncer og videoer fra selskaber, der netop kan løse mit SEO behov, lave hjemmeside, gøre mig afklaret omkring mit brand osv. osv. Og det er dygtige folk. Alligevel, så læs med her og se om du er i gang med at gå i fælden og gøre som ALLE andre når de opretter deres cvr nummer. 

Tjekliste: Undgå syv typiske fejl selvstændige begår i starten

 

1. Du køber en hjemmeside i dyre domme, der ikke performer. I virkeligheden ved du ikke rigtigt, hvad du har sagt ja til, men har bundet dig til en konkrakt på flere år

2. Du render hovedkuls til en masse gratis kurser og ender med at blive mere endnu mere forvirret nu end du var til at starte med

3. Du forstår ikke, hvorfor der ikke kommer nogle kunder og derfor giver du dig i kast med Facebook annoncering eller Google AdWords. Desværre er det så forvirrende, at du ender med at bruge en masse tid og glemmer at notere, hvor længe dine annoncer skal køre – pludselig har du brugt mange tusinde kroner uden at få nogle kunder

4. Du mister gejsten og troen på dig selv og spørg dit netværk (som primært er lønmodtagere, hvad du skal gøre). De råder dig til at lukke virksomheden og satse sikkert.

5. Den første kunde kommer endelig, men du kommer til at sælge dig selv alt for billigt

6. Og så glemmer du at følge op på kunden og lave mersalg

7. Du bliver så frustreret fordi det går for langsomt, at du laver dit koncept om mange gange og til sidst ikke ved, hvad du sælger, hvorfor du sælger det – når du i virkeligheden skal ud at lave aktivt salg

 

Kan du genkende dig selv? Jeg har ihvertfald mødt rigtig mange selvstændige og iværksættere, hvor jeg er sikker på at de kunne have brugt sig selv, tiden og deres penge bedre. Men del endelige dine personlige erfaringer med os andre. Der er tusinde faldgruber og fælder når man starter et nyt eventyr – for det er jo et nyt eventyr og ingen har erfaring før de gør kaster sig ud i det.